Tratament cu ventuze – benefic pentru organism, dar interzis cardiacilor

04/09/2015 00:26

Tratamentul cu ventuze este unul placut pentru corp si minte. Ambele se relaxeaza daca acesta este facut urmand indicatiile ca la carte. Pentru inceput, inainte de a incepe un tratament cu ventuze, pacientul trebuie sa stea asezat intr-o pozitie cat mai comoda pentru el care sa il ajute sa se relaxeze total pret de cateva minute. Este bine sa-si elibereze mintea de griji si probleme, pentru ca toata atentia sa si-o indrepte catre masaj. Se va aseza pe burta, iar fiecare ventuza urmeaza a fi incalzita cu ajutorul unei baghete care la capat are vata imbibata in spirt careia se va da foc. Imediat ce este incalzita, fiecare ventuza urmeaza a fi aplicata pe corp, in special pe zona dureroasa. Pot fi aplicate cate noua ventuze pe fiecare parte a coloanei vertebrale.

Specialistii recomanda ca acestea sa nu fie aplicate pe coloana sau in partea lombara. Se merge pe linia acupuncturii dupa urmatorul principiu: se traseaza cateva linii imaginare pe spate, ca si in cazul acupuncturii. In mod obisnuit, ventuzele sunt facute din sticla sau silicon, insa in ceea ce privesc urmele lasate in urma aplicarii tratamentului, parerile sunt impartite. In timp ce unele firme isi lauda marfa spunand ca acestea nu lasa vanatai, unii medici spun ca este inevitabil ca acestea sa nu apara, avand in vedere presiune ala care este supusa pielea in timpul tratamentului cu ventuze. Potrivit acestora, vanataile ar trece in maxim doua-trei spatamani. Nu va speriati, deoarece metoda nu este dureroasa. Pacientul nu simte decat cum o caldura ii inunda corpul, dupa care se instaleaza relaxarea totala. In afectiunile grave, este nevoie ca pacientul sa urmeze un tratament cu ventuze de doua-trei sedinte la intervale mici de timp. In afectiunile cronice, este nevoie de cinci-sase sedinte la interval de una sau doua saptamani intre sedinte.
Ventuzele nu se aplica oricum pe corp si in orice conditii. Camera unde sta pacientul trebuie sa fie aerisita, insa nu trebuie sa existe mari diferente de temperatura. De exemplu, in incapere nu trebuie sa fie foarte frig, deoarece starea pacientului se poate inrautati, provocandu-i tuse sau iritatii. In urma tratamentului cu ventuze, circulatia sangvina incepe sa se resimta din ce in ce mai bine in corp. Imunitatea organismului incepe sa se imbunatateasca de la o sedinta la alta. Si pacientii cu afectiuni respiratorii se vor trata daca apeleaza la un tratament cu ventuze. In timp, starea de sanatate va deveni din ce in ce mai buna, rezultatele facandu-se vizibile dupa doar cateva sedinte. Tratamentul cu ventuze ii scapa pe pacienti de viroze, diverse tulpini ale unei gripe, de afectiuni pulmonare ca bronsite, TBC, de durerile de spate, de cele musculare, chiar si de oboseala cronica. Tratamentul cu ventuze nu poate fi aplicat pe pacientii care sufera de boli cronice grave sau in ultimul stadiu al bolii sau de cei care sufera de insuficienta renala sau hepatica. Nici cardiacii nu au voie sa urmeze  tratamentul cu ventuze .