Ventuzele pentru masaj, benefice pentru piele

06/04/2016 12:20

Medicii stravechi din Asia foloseau ventuzele pentru masaj in scopul tratarii unor afectiuni ca raceala, gripa, convulsiile, congestiile pulmonare, bolile de sange etc., inca de acum cateva mii de ani. Aceasta metoda se gaseste in vechi texte tibetane si indiene ca fiind o metoda de baza in vremurile de atunci.

Mai tarziu aceasta metoda a fost preluata si de medici celebri din vechime, ca Galen sau Hipocrate, care chiar incurajau si pe ceilalti medici sa foloseasca terapia cu ventuze pentru masaj, cu scopul tratarii unor afectiuni. Insa, aceste ventuze pentru masaj mai apar si in cea mai veche carte de medicina, care are o origine nonorientala, numita Elbers Papyrus si care a fost scrisa in anul 1550 I. Hr., unde aceasta metoda de tratament este descrisa amplu, spunandu-se despre ea ca poate trata un numar mare de afectiuni.

Se spune ca primele ventuze pentru masaj au fost create prima data din corn de animal, abia mai apoi ele fiind realizate din bambus, alama, ceramica, iar in zilele noastre si din silicon.

Acest tip de terapie are rolul de a influenta cele doua corpuri ale unui om, si anume corpul energetic si corpul fizic.

Despre corpul energetic putem spune ca prin terapia cu ventuze acesta este corectat prin deblocarile energetice care se realizeaza datorita ventuzei aplicate pe locul afectat. La fel ca si in cazul acupuncturei, ventuzele au rolul de a interfera cu sistemul informational si energetic al omului, eliberand si drenand energia prin pori si piele. Astfel, prin mecanisme naturale are loc reechilibrarea mecanismelor homeostatice, de aparare, iar boala este inlaturata. In aceste cazuri, terapia cu ventuze poate fi mult mai benefica decat terapia cu antibiotice.

Atunci cand sunt aplicate, ventuzele pot avea, asupra corpului fizic, doua tipuri de actiuni: directa si indirecta. Actiunea indirecta apare in plan fizic dupa ce structurile energetice se echilibreaza, iar actiunea directa atunci cand se extrag toxinele sangelui stagnant.

In ziua de azi cele mai folosite ventuze pentru masaj sunt cele realizate din silicon. Acestea pot fi pentru masaj facial, masaj anticelulitic corporal ( marime medie sau marime mare).

Ventuze masaj facial sunt folosite, in special, atunci cand pacientul doreste sa scape de riduri, sa para mai tanar si, mai ales, in cazul in care acesta doreste ca pielea sa fie una mult mai ferma. In toate aceste cazuri, ventuzele pentru masaj facial dau roade, ele redand oricarui tip de piele a fetei naturaletea si stralucirea dupa numai cateva sedinte.

Ventuzele pentru masaj corporal sunt folosite, mai ales, in cazurile in care un pacient doreste ca pielea corpului sau sa fie mai intinsa, mai stralucitoare si, nu in ultimul rand, mai ferma.

Aceste tipuri de tratamente se utilizeaza in zilele noastre, in majoritatea centrelor spa si prezinta un mare succes.